Kansalta poimittua: ”Nyt olis tilausta uudelle suomalaiselle matkapuhelinvalmistajalle! Tehdas Saloon ja Harri Koskinen suunnittelemaan, Jari Sarasvuo myymään, Ivana Helsinki markkinoimaan, Angry birdsin kaverit ja Linus Torvalds kehittämään Meego loppuun, ja eikun menoksi”.

Sanotaan, että isot pyörät pyörivät hitaasti mutta nyt tarvitaan vauhtia rattaisiin. Stephen Elopin tänään Lontoossa kertomat strategiauudistukset kiinnostavat koko maailmaa, ja itsekin seuraan innolla Nokian tulevia muutoksia.

On korkea aika ryhtyä tuumasta toimeen ja tehdä ratkaisuita isolla kädellä virtaviivaisesti. Aivan kuten politiikassa, myöskään Nokiassa ei voida pärjätä hymistelemällä, eikä sellaisesta taida pelkoa olla uuden toimiaan johtajan aloitettua pestinsä. Se pelaa, joka ei pelkää. Mitä Nokia on aiemmin pelännyt, sitä en voi tiedä. Toivottavasti suvannosta on suunta nyt ylöspäin. Jungnerin kirjoitusta Uusi Suomessa lainaten: ”Synkän päivän synkeän kolumnin loppuun on syytä jättää toivon kipinä. Apple oli nimittäin vuosikymmen sitten aivan yhtä polvillaan ja aivan yhtä epätoivoinen kuin Nokia tänään. Jostain kuitenkin löytyi sisua ja luovuutta. Kassasta kaivettiin rahaa, yliopistoista osaamista ja luotiin jotain aivan ainutlaatuista tyystin uusille markkinoille. Ensin iPod, sitten iPhone ja viimeksi iPad. Miljardimenestyksiä kaikki. Kuka tietää, mitä maailmaa mullistavaa Nokian osaajat saavatkaan jatkossa aikaan, tietenkin edellyttäen, että heitä johdetaan ja motivoidaan oikein”.


Aleksi JÄNTTI

Olen pitkälle kaljuuntunut yhteiskunnan moniottelija - ja ehdolla kevään kuntavaaleissa Tampereella. Minusta tuli koululainen vuonna 1981, ansiotyöläinen 1989, aviomies 1995, isä 1997, upseeri 1999 ja osa-aikapoliitikko 2005. Täyspäiväisenä poliitikkona, apulaispormestarina Tampereella, olen ollut vuodesta 2017. Työkokemus sekä julkisella sektorilla että elinkeinoelämässä auttaa suhteuttamaan asioita. Valmistuttuani maanpuolustuskorkeakoulusta upseeriksi työskentelin ensin virkamiehenä puolustusvoimissa. Sen jälkeen toimin yrittäjänä ja työllistäjänä. Myöhemmin yhteyspäällikkönä Suomalaisessa Barona-konsernissa ja pendelöin työpaikalle Tampereelta Helsinkiin. Kansainvälistä työkokemusta minulla on kriisinhallintatehtävistä Kosovosta. Kolmannen sektorin osaamiseni on syntynyt ensin jääkiekon parissa juniorimaalivahtien valmentajana KooVeessa ja Ilveksessä sekä myöhemmin Tampereen Voimistelijoiden puheenjohtajana. Unohtaa ei sovi myöskään vuonna 2007 alkanutta aktiivisuutta kokoomusyhdistysten hallituksissa. Tällä hetkellä toimin Pirkanmaan Kokoomuksen puheenjohtajana. Olen myös Kokoomuksen puoluehallituksen jäsen. Minulla on kolme lasta. Vanhin poikani syntyi vuonna 1997, tytär 1998 ja kuopus 2010. Silmää räpäyttämättä uskallan väittää tietäväni, millaista elämää neljäs sektori elää. Yksin saan aikaan kovin vähän, mutta porukalla häkellyttävän paljon.

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *