bit.ly/AleksiPekka

”Tehtävä kirkkaana mielessä, tehtävä kirkkaana mielessä”, hoettiin usein reserviupseerikoulussa, ”et voi tehdä mitään, mitä teet?” Sieltä minun ja majuri Huttusen tie johti maanpuolustuskorkeakoulun kadettikurssille – tosin eri vuosina.

Etenkin kuntatasolla poliitikot ottavat kantaa ja tekevät päätöksiä hyvin käytännönläheisistä ja päivänpolttavista aiheista. Samaan aikaan teemme myös ratkaisuja, joilla on hyvin kauaskantoisia seurauksia esimerkiksi talouteen, kaupunkirakenteeseen ja liikenteeseen liittyen. Käyttötalous on osattava erottaa investoinneista.

Lyhyen tähtäimen päätösten ja nopeiden korjausliikkeiden tuoksinassa ei saisi koskaan unohtaa isoa kuvaa. Eikä takertua lillukanvarsiin kauaskantoisten päätösten kustannuksella.

Katso yllä olevasta linkistä, miten Kangasalla ehdokkaana oleva ammattijohtaja Pekka Huttunen näkee politiikan nykytilanteen ja modernin johtajuuden.Johtaminen on kontekstisidonnaista, mutta siihen liittyy aina tiettyjä lainalaisuuksia.

Esimerkin voimaa ei voi koskaan korostaa liikaa. Riittävä ammattitaito on kaiken perusta. Sen lisäksi on kyettävä rakentamaan luottamusta ja kohdattava kanssaihmiset yksilöllisesti. Älyllisestä stimuloinnista ja inspiroivasta tavasta motivoida on myös aina verrattomasti iloa – ne kun ovat muita syväjohtamisen eli hyvän johtamisen kulmakiviä.

Hyvä johtaja uskaltaa näyttää suuntaa ja kantaa tiukoissa tilanteissa vastuun. Vaikka suunnitelma on vain muutoksen perusta, jokaisen tuulenpuuskan tai -suun tahtiin ei voi huojua. Tavoite on tärkein.

Polittiikassa johtamisen tekee haastavaksi se, että johtajan asemaa ei ole millään tavoin betonoitu. Poliittisen johtajan asemaa on kärkkymässä pitkä jono toinen toistaan innokkaampia ja kyvykkäämpiä ehdokkaita omasta puolueesta samaan aikaan, kun muut puolueet ovat kampittamassa. Omat vaateensa on myös äänestäjäkunnalla – poliittisia raatoja janoavasta mediasta puhumattakaan. 🙄

Poliittinen johtaja toimii lähes jatkuvasti monesta suunnasta paineistetussa tilanteessa. Sellaisessa, jossa upseerit ovat omimmillaan. Sellaisessa, johon heidät on koulutettu ja koulittu. Tehtävä kirkkaana mielessä. 😎

Facebookissa 11.6.2021

Kategoriat: Ei kategoriaa

Aleksi JÄNTTI

Olen pitkälle kaljuuntunut yhteiskunnan moniottelija - ja ehdolla kevään kuntavaaleissa Tampereella. Minusta tuli koululainen vuonna 1981, ansiotyöläinen 1989, aviomies 1995, isä 1997, upseeri 1999 ja osa-aikapoliitikko 2005. Täyspäiväisenä poliitikkona, apulaispormestarina Tampereella, olen ollut vuodesta 2017. Työkokemus sekä julkisella sektorilla että elinkeinoelämässä auttaa suhteuttamaan asioita. Valmistuttuani maanpuolustuskorkeakoulusta upseeriksi työskentelin ensin virkamiehenä puolustusvoimissa. Sen jälkeen toimin yrittäjänä ja työllistäjänä. Myöhemmin yhteyspäällikkönä Suomalaisessa Barona-konsernissa ja pendelöin työpaikalle Tampereelta Helsinkiin. Kansainvälistä työkokemusta minulla on kriisinhallintatehtävistä Kosovosta. Kolmannen sektorin osaamiseni on syntynyt ensin jääkiekon parissa juniorimaalivahtien valmentajana KooVeessa ja Ilveksessä sekä myöhemmin Tampereen Voimistelijoiden puheenjohtajana. Unohtaa ei sovi myöskään vuonna 2007 alkanutta aktiivisuutta kokoomusyhdistysten hallituksissa. Tällä hetkellä toimin Pirkanmaan Kokoomuksen puheenjohtajana. Olen myös Kokoomuksen puoluehallituksen jäsen. Minulla on kolme lasta. Vanhin poikani syntyi vuonna 1997, tytär 1998 ja kuopus 2010. Silmää räpäyttämättä uskallan väittää tietäväni, millaista elämää neljäs sektori elää. Yksin saan aikaan kovin vähän, mutta porukalla häkellyttävän paljon.

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.