Ennustaminen on vaikeaa. Varsinkin tulevaisuuden. Siksi tarvitaan niitä, joilla on uskoa ja rohkeutta viedä muutkin yli vaikeuksien.

Rantaväylän tunneli on juuri avattu liikenteelle puoli vuotta etuajassa. Se valmistui niin nopeasti, että kaikki muistavat hankkeeseen liittyneet pelot ja pelottelun. Ratikan suhteen olemme juuri nyt samassa pelkojen ja pelottelun vaiheessa. Mikäli ratikka-allianssi onnistuu edes lähelle yhtä hyvin kuin tunneliallianssi, niin kaupunginvaltuuston päätös oli oikea.

Tunneli näyttää Tampereen suuntaa. Se on ensimmäinen konkreettinen pala viiden tähden keskustasta. Tunneli muistuttaa siitä, että Tampere on repivien ristiriitojenkin jälkeen säilyttänyt aina omaleimaisen yhtenäisyytensä. Tunneli antaa toivoa muidenkin hyvin suunniteltujen ja valmisteltujen haaveiden toteutumisesta.

Rohkeus ja tulevaisuudenusko pitävät pyörät pyörimässä. Tampere on juuri nyt Suomen pääkaupunki, vaikka valtionhallintoa hoidetaan Helsingistä – syrjäiseltä rannikkoseudulta. Vaikeana aikana on nähtävä kauas. Valtion ja kuntien on luotava edellytykset kasvulle, rakennettava perusta yrittämiselle ja toimeliaisuudelle. Juuri sitä Tampere on tekemässä, vaikka välillä päätä huimaa ja pelko hiipii pessimistisimpien mieliin.

Hämpin parkki. Hotelli torni. Tunneli. Rastin kortteli. Palloiluhalli. Ratina. Ratikka. Ranta-Tampella. Kansi. Areena. Tampere3. Kasino. Puhdistamo. Hiedanranta. Kunkun parkki. Älykäs kaupunki. Eteläpuisto.

Tampereella on imua, ja monen on vaikea ymmärtää, kuinka paljon on tapahtumassa. Tampere vetää puoleensa yksityisiä sijoittajia. Taotaan, rauta on kuumaa. Elvytetään. Luodaan pohjaa. Nähdään kauas, mutta katsotaan myös lähelle. Pidetään huolta nykyisistä. Rytmitetään oikein. Ei unohdeta yrityksiä ja nykyisiä yrittäjiä. Tampereella on edellytykset nousta Euroopan piilaaksoksi, mutta se ei tapahdu ilman unelmaa, visiota, uskoa, rohkeutta ja tekemistä.

Kokoomus tunnetaan pragmaattisena, taloudesta huolehtivana puolueena. Ja sitä se on. Kokoomuksen johdolla Tampere on kehittynyt ja kehittyy vetovoimaiseksi, kansainväliseksi kasvukeskukseksi. Tampere on edelläkävijä.

Ei jäädä tuleen makaamaan. Mennään suon yli niin, että heilahtaa.

Kategoriat: Ei kategoriaa

aleksijantti

En ole yhden asian mies eikä tavoitteenani ei ole kulkea mukavinta tai helpointa tietä. Kansanedustajaksi minua ajaa voimakas halu vaikuttaa. Olen aina toiminut arvomaailmaani ja periaatteisiini nojautuen sekä pyrkinyt oikeudenmukaisuuteen ja johdonmukaisuuteen tekemisissäni. En pelkää tarttua arkoihinkaan aiheisiin ja ilmiöihin, mikä johtaa toisinaan epämiellyttäviin tilanteisiin ja tunteisiin. Pölyn laskeuduttua on kuitenkin päädytty lähtökohtaa parempaan lopputulokseen. Asiat todella muuttuvat, kun niitä uskaltaa myllätä.

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *