En ole yhden asian mies, eikä tavoitteenani ole kulkea mukavinta tai helpointa tietä. Osoituksena tästä on eroamiseni upseerin virasta vuonna 2007. Erosin, koska Suomen laki ei salli sotilasvirassa palvelevan osallistumista eduskuntavaaleihin. Pysyin päätöksessäni, vaikka lähin esimieheni ja paikallinen pääluottamusmies muistuttivat, etten voi enää palata takaisin.

Tiedän, että olisi ollut helpompaa jatkaa upseerin uralla, istua omassa toimistossa ja jäädä eläkkeelle 55-vuotiaana. Valinta oli kuitenkin tietoinen, ja toivon, että toimintani kertoo sekä päätöksentekorohkeudesta että sitoutumisesta asetettuihin tavoitteisiin ja politiikkaan.

Miksi kansanedustajaksi?

Pyrin kokoomuksen kansanedustajaksi vuoden 2007 ja 2011 vaaleissa, sillä haluan vaikuttaa Suomen ja suomalaisten tulevaisuuteen. Sain vaaleissa 3 085 ja 3 451 ääntä. Ne eivät valitettavasti riittäneet läpimenoon.

Olen tottunut toimimaan arvomaailmaani nojautuen sekä pyrkinyt oikeudenmukaisuuteen ja johdonmukaisuuteen tekemisissäni. En pelkää tarttua arkoihinkaan aiheisiin ja ilmiöihin, mikä johtaa toisinaan epämiellyttäviin tilanteisiin ja tunteisiin. Pölyn laskeuduttua on kuitenkin päädytty lähtökohtaa parempaan lopputulokseen. Asiat muuttuvat, kun uskaltaa ja jaksaa sitkeästi yrittää.

Sitoutumiseni ja motivaationi pohjalta oli selvää, että asetun ehdolle myös kevään 2015 eduskuntavaaleissa.

Suoraselkäisellä politiikalle on kysyntää

Kokemukseni kunnallispolitiikassa olivat synnyttäneet tunteen, että suoraselkäiselle toiminnalle olisi kysyntää myös valtakunnan tasolla. Lisäksi koen, että minulla Arkadianmäellä tarvittavia ominaisuuksia ja osaamista. Olen nähnyt, kuullut ja kokenut paljon.

Lapsuudestani asti olen ollut kiinnostunut historiasta ja tarkkaillut politiikkaa. Olen saanut rautaisen johtajakoulutuksen Maanpuolustuskorkeakoulussa ja toiminut vuodesta 1999 lähtien menestyksekkäästi kasvattajana, kouluttajana ja ennen kaikkea johtajana.

Minulla on vankka työkokemus ensin julkisella sektorilla ja nyt elinkeinoelämässä yrittäjänä. Koulu- ja opiskeluaikaiset työt mukaan lukien olen ollut työelämän piirissä yli kaksikymmentä vuotta, mikä on yli puolet eliniästäni.

Poliittinen ura: lyhyt mutta kirkas

Kiinnostukseni kunnallispolitiikkaa kohtaan virisi, kun vanhimmat lapseni lähestyivät kouluikää. Halusin vaikuttaa kotikuntani asioihin ja lasteni tulevaisuuteen. Kun minua ensimmäistä kertaa pyydettiin kokoomuksen ehdokkaaksi vuoden 2004 kunnallisvaaleihin, minulla oli vastaus valmiina: lupaan lähteä tältä istumalta.

Pääsin ensimmäisellä kerralla läpi ja sain itsellenikin yllätyksenä erittäin vastuullisen tehtävän. Aloitin sivistyslautakunnan puheenjohtajana ja päätin valtuustokauden kaavoitusjaoston puheenjohtajana. Kokemukset kunnallispolitiikassa nostivat esiin tunteen, että suoraselkäiselle toiminnalle on kysyntää myös valtakunnan tasolla. Niinpä päätin lähteä kansanedustajaehdokkaaksi.

Perheemme Tampereelle muuton myötä jouduin luopumaan Lempäälässä kaikista kunnallisista luottamustehtävistäni kesällä 2011. Syksyn 2012 kunnallisvaalit ja yli 700 ääntä veivät minut kuitenkin mukaan Tampereen kunnallispolitiikkaan mm.  kaupunginvaltuutetuksi ja kaupunginhallituksen varajäseneksi. Toimin tällä hetkellä myös paikallisyhdistykseni, Tampereen Tulevaisuuskokoomus ry:n, hallituksessa.

 

Palaa etusivulle