EDUSKUNTAVAALIT 2023

Turvallisuus on kaikkein tärkein

ALUEVAALIT 2022

Hyvinvointialue pirkanmaalaisia varten

”Kaikkein tärkeintä on oikea-aikainen hoito ja apu. Muun toiminnan on tuettava tämän tavoitteen saavuttamista.”

Ensimmäisissä hyvinvointialuevaaleissa valittava 79-jäseninen Pirkanmaan aluevaltuusto aloittaa toimintansa maaliskuussa 2022, ja sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät kunnilta sen vastuulle vuoden 2023 alussa. Valtuusto päättää, millaisen hyvinvointialueen saamme.

Hallinnon on oltava mahdollisimman kevyt ja rajalliset resurssit ohjattava palveluihin.

Mitä aiemmin asioihin puututaan, sitä tehokkaampi on vaikutus. Siksi ennaltaehkäiseviin palveluihin on panostettava. Hoitoon pääsy tai palokunnan saapuminen ei saa kestää liian kauaa.

Terve kilpailu parantaa laatua ja toiminnan tehokkuutta. Siksi on ehdottoman tärkeää, että hoidon tai avun voi saada eri organisaatioiden tuottamana. Jos julkisen sektorin palvelussa on jonoa, sitä on voitava purkaa esimerkiksi hyödyntämällä palveluseteliä ykistyisessä yrityksessä tai kolmannen sektorin yhdistyksessä.

Suomen kokonaisveroaste on OECD- ja EU-maiden korkeimpia, joten hyvinvointialueiden perustaminen ei saa johtaa verotuksen kiristymiseen.

Johtamisen on oltava ensiluokkaista ja uutta teknologiaa on hyödynnettävä ennakkoluulottomasti. Paljon käytettäviin palveluihin on päästävä helposti etänä kotisohvalta, kotiin tuotuina tai kohtuullisen matkan päässä asuinpaikasta.

Rakennukset, rakenteet ja kuntarajat ovat toissijaisia. Tärkeintä on oikea-aikainen hoito ja apu.

KUNTAVAALIT 2021

Visioni Tampereesta

Visioni on, että Tampere pysyy sellaisena, kuin se on aina ollut: edistyksellisenä, uudistuvana ja kansainvälisenä. Tampere perustettiin 1779 edelläkävijäksi, ja sellaisena se on pysynyt.

Jos haluamme säilyttää hyvinvointimme ja ennen kaikkea sen rahoituksen, meidän on onnistuttava vähintään kahdessa asiassa kaupunkina ja alueellisena ekosysteeminä: kansainvälisessä omistautumisessa sekä uuden teknologian hyödyntämisessä Euroopan kärkikaupunkien joukossa.”

Kuvaa klikkaamalla voit kuunnella laajemman taustoituksen visiooni.