bit.ly/AleksiAnnaKaisa

Kuluneella valtuustokaudella on pitkälti toteutettu viime valtuustokaudella päätettyjä hankkeita. Rantaväylän tunneli valmistui etuajassa jo silloin, mutta suurimmista hankkeista Tampereen Ratikan ensimmäinen vaihe on valmis elokuussa sekä Kansi ja Nokia-areena vuoden loppuun mennessä. Keskusjätevedenpuhdistamon valmistumista saamme odottaa vuoteen 2024.

Olen toisinaan toivottanut ihmiset tervetulleiksi Tampereelle vuonna 2022, kun kaupunki on valmis. Eihän se tietenkään koskaan valmis ole, mutta keskeisten veto- ja elinvoimahankkeiden maaliin saaminen antaa tilaa ja mahdollisuuksia tapahtumille ja lisää keskustan viihtyisyyttä.Putkessa ovat edelleen: henkilöratapihan kehittäminen, ratikan seuraavat vaiheet, Sara Hildénin ja Tampereen taidemseon uudet tilat, Kunkun parkki, Särkänniemen-Mustalahden alue, Viinikan ja Hiedanrannan uudet asuin- ja työpaikka-alueet…

Miten käy kaupunkien investointikyvylle, jos niiltä viedään sote-uudistuksen myötä keskeinen osa rahoitusta, mutta jätetään velat? Katsele keskustelumme Anna-Kaisa Ikosen kanssa. Tampere voi säilyttää asemansa Suomen halutuimpana asuinpaikkana ja kotimaan matkakohteena, jos onnistumme ylläpitämään nykyisen kulttuuri- ja urheilutarjontamme tapahtumineen sekä kehittämään niitä edelleen.

Erään kaupunkitutkijan pari vuotta sitten lausumin sanoin: ”Anteeksi nyt vain tamperelaiset, ette te tarvitse Euroopan kulttuuripääkaupungin statusta, koska te olette jo Suomen kulttuuripääkaupunki.”

Tuohon toteamukseen on helppo yhtyä, vaikka tappio vielä hieman kirvelee.

Facebook 3.6.2021

Kategoriat: Ei kategoriaa

Aleksi JÄNTTI

Olen pitkälle kaljuuntunut yhteiskunnan moniottelija - ja ehdolla kevään kuntavaaleissa Tampereella. Minusta tuli koululainen vuonna 1981, ansiotyöläinen 1989, aviomies 1995, isä 1997, upseeri 1999 ja osa-aikapoliitikko 2005. Täyspäiväisenä poliitikkona, apulaispormestarina Tampereella, olen ollut vuodesta 2017. Työkokemus sekä julkisella sektorilla että elinkeinoelämässä auttaa suhteuttamaan asioita. Valmistuttuani maanpuolustuskorkeakoulusta upseeriksi työskentelin ensin virkamiehenä puolustusvoimissa. Sen jälkeen toimin yrittäjänä ja työllistäjänä. Myöhemmin yhteyspäällikkönä Suomalaisessa Barona-konsernissa ja pendelöin työpaikalle Tampereelta Helsinkiin. Kansainvälistä työkokemusta minulla on kriisinhallintatehtävistä Kosovosta. Kolmannen sektorin osaamiseni on syntynyt ensin jääkiekon parissa juniorimaalivahtien valmentajana KooVeessa ja Ilveksessä sekä myöhemmin Tampereen Voimistelijoiden puheenjohtajana. Unohtaa ei sovi myöskään vuonna 2007 alkanutta aktiivisuutta kokoomusyhdistysten hallituksissa. Tällä hetkellä toimin Pirkanmaan Kokoomuksen puheenjohtajana. Olen myös Kokoomuksen puoluehallituksen jäsen. Minulla on kolme lasta. Vanhin poikani syntyi vuonna 1997, tytär 1998 ja kuopus 2010. Silmää räpäyttämättä uskallan väittää tietäväni, millaista elämää neljäs sektori elää. Yksin saan aikaan kovin vähän, mutta porukalla häkellyttävän paljon.

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *